Științescu Oradea 4.0 – informare privind modificarea calendarului ediției 2020
martie 16, 2020
În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19, anunțăm anularea procesului de aplicație început pe 2 martie și a calendarului planificat inițial până la data reluării activităților în școli.
3,2,1 Start! Am lansat Științescu Oradea 4.0
martie 2, 2020
Luni, 2 martie, Fundaţia Comunitară Oradea lansează apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea 2020.   Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea (FCO) dorește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară și aplicată a științelor.
ElectroUNIREA
februarie 11, 2020
Proiectul adresat elevilor din ciclul liceal, de la profilul tehnician operator tehnică de calcul din cadrul Liceului Tehnologic „Unirea” Ștei, le-a dezvoltat acestora competenţe tehnice şi specializate, prin lecţiile şi activităţile desfăşurate în laboratorul de măsurări şi electronică, dotat cu aparatură modernă ca urmare a finanţării obținute prin Științescu Oradea 3.0.
CoderDojo Oradea
noiembrie 26, 2019
Sesiunile CoderDojo constă în întâlniri săptămânale de 4.5 ore la care participă copii cu vârste între 7 și 15 ani.
Gojdu STEM Club
noiembrie 26, 2019
Alex Slavoia a obținut anul trecut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe din Thailanda.
APA – de la A la Z
noiembrie 26, 2019
Când pășești pe holurile Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre” din Oradea, alături de diplomele care împânzesc pereții, vezi cum generații întregi de elevi și-au pus amprenta pe tot spațiul, transformându-l într-un album infinit de benzi desenate.
RobotEM V3
noiembrie 26, 2019
De doi ani de zile profesorii și mentorii #RobotEm pregătesc elevii pasionați de robotică și informatică să-și creeze proiecte de tip STEM, utilizând platformele Arduino și Raspberry PI.
RoboDojo
noiembrie 26, 2019
Illyés Lajos Demeter a absolvit Automatizări și Calculatoare, este profesor de informatică în Salonta și mentor în programul Științescu pentru că a dorit să transmită mai departe elevilor pasiunea pentru acest domeniu și experiența sa.
Știință pentru viitorul meu
noiembrie 26, 2019
Pornită de la o discuție lângă coșurile de cumpărături, continuată cu „pași mici” alături de sponsori și voluntari inimoși, cu ceva peripeții nostime, călătoria educativă inițiată de doamna învățătoare Marioara Donca i-a plimbat pe elevii săi de clasa a III-a de la lumi minuscule descoperite la microscop la grandiosul Univers explorat cu telescopul.
Fun Science
noiembrie 25, 2019
Pentru al doilea an consecutiv, învățătoarea Anamaria Horga le-a propus micilor savanți din clasa I, o serie de trucuri inspirate din fizica distractivă și chimia magică!