ElectroUNIREA
februarie 11, 2020
Proiectul adresat elevilor din ciclul liceal, de la profilul tehnician operator tehnică de calcul din cadrul Liceului Tehnologic „Unirea” Ștei, le-a dezvoltat acestora competenţe tehnice şi specializate, prin lecţiile şi activităţile desfăşurate în laboratorul de măsurări şi electronică, dotat cu aparatură modernă ca urmare a finanţării obținute prin Științescu Oradea 3.0.
CoderDojo Oradea
noiembrie 26, 2019
Sesiunile CoderDojo constă în întâlniri săptămânale de 4.5 ore la care participă copii cu vârste între 7 și 15 ani.
Gojdu STEM Club
noiembrie 26, 2019
Alex Slavoia a obținut anul trecut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe din Thailanda.
APA – de la A la Z
noiembrie 26, 2019
Când pășești pe holurile Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre” din Oradea, alături de diplomele care împânzesc pereții, vezi cum generații întregi de elevi și-au pus amprenta pe tot spațiul, transformându-l într-un album infinit de benzi desenate.
RobotEM V3
noiembrie 26, 2019
De doi ani de zile profesorii și mentorii #RobotEm pregătesc elevii pasionați de robotică și informatică să-și creeze proiecte de tip STEM, utilizând platformele Arduino și Raspberry PI.
RoboDojo
noiembrie 26, 2019
Illyés Lajos Demeter a absolvit Automatizări și Calculatoare, este profesor de informatică în Salonta și mentor în programul Științescu pentru că a dorit să transmită mai departe elevilor pasiunea pentru acest domeniu și experiența sa.
Știință pentru viitorul meu
noiembrie 26, 2019
Pornită de la o discuție lângă coșurile de cumpărături, continuată cu „pași mici” alături de sponsori și voluntari inimoși, cu ceva peripeții nostime, călătoria educativă inițiată de doamna învățătoare Marioara Donca i-a plimbat pe elevii săi de clasa a III-a de la lumi minuscule descoperite la microscop la grandiosul Univers explorat cu telescopul.
Fun Science
noiembrie 25, 2019
Pentru al doilea an consecutiv, învățătoarea Anamaria Horga le-a propus micilor savanți din clasa I, o serie de trucuri inspirate din fizica distractivă și chimia magică!
Tabăra de vară Științescu – de la papirus la 3d
noiembrie 22, 2019
Mariana Barna coordonează Serviciul Comunicarea Colecțiilor de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și mai nou este mentor Științescu.
Mediul pas cu pas
noiembrie 22, 2019
Activitățile de la centrele de științe sunt printre cele mai îndrăgite de copiii de la clasele Step by Step de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.