Mediul pas cu pas
noiembrie 22, 2019

Activitățile de la centrele de științe sunt printre cele mai îndrăgite de copiii de la clasele Step by Step de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Știința a continuat să fie și în acest an palpitantă, uimitoare și distractivă atunci când elevii au descoperit primele noțiuni de botanică, au observat sub lentila microscopului caracteristici ale plantelor și au pornit într-o călătorie fantastică prin corpul uman.

 

Desfășurătorul proiectului:

Ianuarie – Martie

  • Lumea plantelor -fiecare clasă, o dată pe săptămână, la centrul de științe au realizat experimente prin care copiii au descoperit parțile componente ale florii și au intuit interacțiunea dinte ele. Tot atunci copiilor   li s-au prezintat plantele vii, le-au observă atât modelele căt și la microscop iar apoi au asociat planta cu proba de la microscop.

Aprilie – Mai

  • Animalele – Scheletul de porumbel, De ce zboară păsările? , Organele porumbelului, Asemănări și diferențe între om și porumbel.

Iunie

  • Corpul uman – Scheletul omului, Organele omului, Muschii, Cum funcționează, Inima noastră.

 

Cine a participat la ateliere: 70 de elevi cu vârste cuprise între 10 și 14 ani de la Școala Gimnazială Răbăgani

 

Cine a creat proiectul: Barabaș Maria, Sim Adela, Laura Sabău, Țirb Denisa

 

Finanțare: 7.800 lei

 

Fotografii din timpul activităților: https://www.facebook.com/pg/stiintescuoradea/photos/?tab=album&album_id=812018429168000

 

Când au avut loc atelierele: ianuarie – iunie 2019