Susține educația științifică
decembrie 4, 2018
Știai că în Științescu Oradea echipele de proiecte muncesc cot la cot cu Fundatia Comunitara Oradea pentru a mobiliza fonduri din comunitate?
29 de inițiative ambițioase la Științescu Oradea 3.0
noiembrie 5, 2018
După doi ani în care Științescu a cunoscut peste 50 de proiecte, acum, la ediția a 3-a are în cutia poștală 29 de inițiative ambițioase.
Hartă de orientare în Lumea lui Științescu
octombrie 24, 2018
De curând am lansat un material nou-nouț util viitorului aplicant aflat în căutare de informații rapide, clare și prietenoase despre cum un pasionat poate deveni #mentorȘtiințescu.
Bani pentru științe: Fundația Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru Științescu 3.0
octombrie 2, 2018
Atunci când formulele complicate sunt însoțite de experimente practice și sunt corelate cu viața de zi cu zi, știința devine interesantă și spectaculoasă pentru toți copiii, nu doar pentru olimpici.
Simbolurile vitalității
iulie 2, 2018
Știai că poluarea din interiorul casei tale, a biroului în care lucrezi sau a școlii în care învață copilul tău poate fi de până la 100 de ori mai nocivă decât cea de la exterior?
WOW Science
iunie 28, 2018
Experimente științifice și distracție la greu, le-a propus învățătoarea Anamaria Horga micilor savanți din clasa pregătitoare A de la Colegiul Național "Iosif Vulcan".
Școala 3D vară
iunie 25, 2018
Curioși din fire, zilele trecute l-am vizitat pe Teodor, mentor în cadrul inițiativei ,,Știința ad-hoc”, finanțată în prima ediție a lui Științescu.
Științescu la Liceul Don Orione
mai 30, 2018
Liceul Don Orione din Oradea este o școală privată, înființată și finanțată în urmă cu 26 de ani de Congregația Don Orione din Italia, care susține școli în multe țări ale lumii (mai ales din Africa și din țările mai sărace) din donațiile binefăcătorilor și prietenilor acestui ordin călugăresc catolic.
Comunitatea STEM a sunat adunarea. Științescu PREZENT!
mai 24, 2018
Joi, 24 mai, am avut plăcerea să fim prezenți cu 6 standuri la Târgul de știință CODE Kids găzduit de Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor, care a avut ca scop popularizarea științelor, dezvoltarea competențelor de comunicare și colaborare ale elevilor și stimularea creativității și inventivității acestora.   [metaslider id=1327]   Vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu roboțelul cu personalitate GUSPY, să vadă cât de H2aiOasă poate fi studierea apei, să afle cum programezi un Line Follower sau să discute câte-n Lună şi-n stele despre Sistemul Solar şi despre tainele Universului.