RobotEm V2
iulie 6, 2018
,,Bună, sunt Guspy, un roboțel construit dintr-un kit arduino la cursul de robotică!” Ar părea un scenariu desprins din filmele SF, dacă Guspy chiar ar vorbi și te-ar întâmpina așa, dar el nu e construit momentan să aibe voce.
DonAqua
iulie 5, 2018
Fiecare măsuță a laboratorului de chimie era pregătită ca pentru o zi de sărbătoare.
Simbolurile vitalității
iulie 2, 2018
Știai că poluarea din interiorul casei tale, a biroului în care lucrezi sau a școlii în care învață copilul tău poate fi de până la 100 de ori mai nocivă decât cea de la exterior?
WOW Science
iunie 28, 2018
Experimente științifice și distracție la greu, le-a propus învățătoarea Anamaria Horga micilor savanți din clasa pregătitoare A de la Colegiul Național "Iosif Vulcan".
IT Generation
iunie 28, 2018
Mișcarea CoderDojo din Salonta atrage cel puțin 50 de elevi în fiecare săptămână la atelierele unde mentorii îi învață pe participanți să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe și jocuri.
CSI Junior
iunie 27, 2018
Joaca de-a oamenii de știință n-a fost nici când mai distractivă pentru elevii care învață la Liceul Romano-Catolic Szent László.
Geosera
iunie 27, 2018
Pasionaţi de ştiinţe, elevii claselor 4-8 de la Școala Gimnazială “Szacsvay Imre” din Oradea au desfăşurat pe parcursul celui de-al doilea semestru activităţi practice fascinante, care le-au oferit ocazia să cunoască mai mai bine tainele științelor.
Școala 3D vară
iunie 25, 2018
Curioși din fire, zilele trecute l-am vizitat pe Teodor, mentor în cadrul inițiativei ,,Știința ad-hoc”, finanțată în prima ediție a lui Științescu.
Științescu la Liceul Don Orione
mai 30, 2018
Liceul Don Orione din Oradea este o școală privată, înființată și finanțată în urmă cu 26 de ani de Congregația Don Orione din Italia, care susține școli în multe țări ale lumii (mai ales din Africa și din țările mai sărace) din donațiile binefăcătorilor și prietenilor acestui ordin călugăresc catolic.