Urmând tradiția, spre noi orizonturi
august 7, 2018
Despre știință se vorbește mult, dar din păcate am ajuns într-o fază în care doar folosim tehnologia și nu mai încercăm să înțelegem lucrurile.
Imprimăm viitorul
august 1, 2018
„Imprimăm viitorul” este proiectul cu cea mai mare concentrație de elevi-mentori care au îndrăznit să creadă în propriile idei.
Cu pași mici spre descoperiri mari
iulie 31, 2018
Energia, starea de bine și confortul te izbesc așa de-odată ce pășești pragul sălii de clasă a doamnei învățătoare Mărioara Donca.
ORADEAstronomie
iulie 31, 2018
Profesoara de fizică Valentina Matei reușește să le insufle elevilor de la Școala Gimnazială „Dacia” pasiunea pentru Astronomie, o disciplină care nu se găsește în programa școlară din România.
Știința step by step
iulie 31, 2018
Știința a devenit palpitantă, uimitoare și distractivă atunci când un picior de muscă, o bucată din scoarța de copac  sau epiderma unei cepe au fost mărite sub lentila microscopului, când au practicat un altfel de pescuit cu puterea magneților sau când s-au transformat în artiști cântând la xilofonul de apă.
De la 2D la 3D
iulie 23, 2018
Câți metri pătrați are livada bunicilor sau câți metri cubi de lemne consumă o familie într-o iarnă?, sunt doar unele din întrebările de care ne lovim toți pe parcursul vieții.